MENU

Кирил Добрев: Ако не е лицето Борисов, ще ни затрупа тоя сняг, който вали с дни

07.01.2017 • НОВИНИ, ПОЛИТИКА

Месец преди изборите природните явления се превръщат в предизборното оръжие за управляващите. Това каза народният представител от ПГ на „БСП лява България“ и член на Изпълнителното бюро на БСП Кирил Добрев по време на извънреден брифинг в централата на партията, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Зима е. Да ви кажа честно, вече имаме различни понятия за зима, особено моето поколение бяхме свикнали, че през януари вали. Даже сме се радвали на снега, докато сега всяка вече снежинка е почти равна на апокалипсис“, коментира Кирил Добрев. По думите му тази „стратегия на страха“ на управляващите е залегнала още преди президентските избори.

„Страхът днес е друг. Ако не е лицето Борисов, ако не е той, ще ни затрупа тоя сняг, който вали с дни“, коментира Кирил Добрев. Той обърна внимание, че трима министри вчера са обяснявали по всички телевизии как са взети абсолютно всички мерки за това да не изпаднем в ситуацията от 30 декември.

„И тези трима министри ми обясняват, че има 3000 снегорина“, каза Кирил Добрев и попита къде са снегорините.

„Думата от 30 декември досега е „превантивно“, заяви депутатът. Добрев посочи, че превантивно се затварят пътища, вчера от енергото спират тока – превантивно.

Той попита дали има фирми, които с една и съща техника печелят по няколко области „превантивно“ и обяви, че БСП иска да се обявят фирмите, които чистят всеки определен район и дали има такива, които са близки до управляващите и особено до коалиционните им партньори.

Кирил Добрев поиска да се обявят „превантивно“ телефоните на „баровците“, които са собственици на тези фирми и изпълняват тази дейност.

„Не е имало случай цяла Североизточна България да бъде отцепена“, заяви категорично Кирил Добрев.

„В България не за първи път има зима, отговорност на правителството е да гарантира нормалното функциониране на живота, дори при такива условия“, каза председателят на ГС на БСП – София и член на Изпълнителното бюро на партията Калоян Паргов.

„Единствено ние в България не сме разбрали, че има климатични промени и че може да ни застигне такава зима. Между другото назад в годините повечето от нас си спомнят, че сме имали такива зими и че не е нещо изключение“, посочи Паргов. По думите му всичко останало е ползване на управленски потенциал не в полза на хората, а за личен партиен пиар.

„Не знаехме, че ще има сняг и затова всички Ивановци няма да спират празника си, въпреки че така съветват от компетентните органи“, каза още Паргов и честити празника на всички именици.

Сега вали сняг, изненадани сме. След три месеца ще текат реки от този сняг, когато почне да се топи. Въпросът е правителството готово ли е, готви ли се за този момент след три месеца, когато вместо сняг ще има наводнения явно, недай си Боже, потоп от този сняг, който в момента ще натрупа два-три месеца, добави Паргов.

Той попита дали Басейновите дирекции и регионалните инспекторати по околната среда дали се готвят сега.
„Да не стане така да ни обясняват, че такъв е бил климатът и че това се случва и това било нормално по целия свят. Казваме го сега като предупреждение да го имат предвид управляващите“, заяви Паргов.
Лидерът на Градския съвет на БСП София обърна внимание, че виждаме Бойко Борисов в ролята на огнеборец, на силния човек, който идва и спасява, но по думите му това е роля, която неведнъж е играна като етюд през последните 6-7 години.

Резултат с изображение за Кирил Добрев

http://epicenter.bg/

Related Posts

Вашият коментар

« »